OverzichtNieuwsKerkenraadVacatureBeleidsplancommissieDiaconieKerkrentmeestersKerkelijk BureauKerkennieuws

Actie Kerkbalans 2018 

De Actie Kerkbalans start in Nederland op vele plaatsen met een inluidmoment. In Delden luiden de kerkklokken van de Oude en de Nieuwe Blasius a.s. zaterdag 20 januari om 13.00 uur.
Actie Kerkbalans 2018 loopt van zaterdag 20 januari tot en met zondag 3 februari.

De Protestantse Gemeente en de Rooms Katholieke Kerk (geloofsgemeenschap H. Blasius) in Delden doen dan een beroep op hun leden voor een financiële bijdrage ten behoeve van de eigen plaatselijke gemeente, geloofsgemeenschap en kerk.

Mijn kerk
Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Voor de een is het dat markante gebouw in de stad, voor de ander een gemeenschap van gelovigen. Het is de plek waar u viert en rouwt, waar u rust zoekt of tot bezinning komt. Waar u geïnspireerd wordt om het goede te zoeken of om een kaarsje aan te steken als u daar behoefte aan heeft. De plek waar u kunt ontmoeten.
We steunen elkaar op belangrijke momenten in ons leven, maar staan ook voor elkaar klaar op een doodgewone doordeweekse dag. Die momenten zijn niet in geld te vertalen. Maar dat centrale punt op belangrijke momenten moet wel onderhouden worden.
Uw kerk kost geld. De erediensten, de vele activiteiten, de verwarming, de verlichting, personeelskosten, pastorale en missionaire projecten - het zijn kosten die gemaakt worden om de kerkdeuren open te houden, en u en vele anderen welkom te heten. Steun daarom uw kerk met een royale bijdrage tijdens de Actie Kerkbalans. Bij voorbaat hartelijk dank.
Meer informatie vindt u in het januarinummer van Kerkennieuwsdelden en op www.kerkbalans.nl

 

Geplaatst op vrijdag 05 januari 2018

Lichtjesmiddag 2017 

De Lichtjesmiddag op de algemene begraafplaats Delden wordt georganiseerd door de Stichting BAB Hof van Twente en is om overleden dierbaren op een bijzondere manier te gedenken tijdens een lichtjesbijeenkomst. De begraafplaats wordt met vuurschalen/korven en fakkels sfeervol verlicht. Ook zullen plaatselijke midwinterhoorn- en ossenhoorn bloazers hun speciale klanken laten horen. De herdenkingsbijeenkomst in Delden is op zondag 10 december.

Programma:
16.45 uur verzamelen bij de ingang op de begraafplaatsen.
17.00 uur opening door St.BAB en een woord van herdenking en/of gedicht
17.05 uur een moment van stilte, ter nagedachtenis aan alle overledenen.
17.10 uur een liedje gespeeld of gezongen, en/of een gedicht
Vanaf 17.15 kunnen de aanwezigen de aangeboden kaars op het graf of gedenkplek van hun dierbare plaatsen. Er is ook gelegenheid om de overledenen te gedenken die geen eigen plekje hebben op de begraafplaats. Wij raden iedereen aan om een zaklamp mee te nemen.
In stilte verlaten we daarna de verlichte begraafplaats.
Jong en oud zijn op de Lichtjesmiddag welkom.
Wij hopen op Uw komst en een waardige herdenking.

 

Geplaatst op zaterdag 11 november 2017

Startzondag 

Op zondag 8 oktober is de Startzondag. Tijdens de dienst kunt u meedoen met één van deze werkgroepen. Na de dienst, na het koffiedrinken is er nog een ronde. U kunt dan voor een andere werkgroep kiezen. In elke werkgroep is plaats voor 10 à 12 deelnemers. Kinderen, tieners en volwassenen zijn in elke werkgroep welkom.

Geplaatst op dinsdag 26 september 2017

| 1 | 2 | 3 | 4 | | » Direct naar: